עסקים רבים מאוד שאנו נתקלים בהם לא מודעים בכלל לחובה שלהם לשלם זכויות על המוזיקה שהם משמיעים בעסק. אז במדריך הבא, ננסה להסביר לכם מתי ואיך צריך לשלם זכויות יוצרים. לצורך הנוחות, סידרנו אותו בתצורת שאלות תשובות.
- אני משמיע מוזיקה לעסק דרך הפלאפון – האם אני צריך לשלם זכויות?
התשובה הפשוטה לזה היא – כמובן. למען האמת, לא משנה איך אתם משמיעים את המוזיקה הזאת. בין אם אתם משמיעים אותו דרך נגן מיוחד, סתם דרך הפלאפון או אפילו אם אתם מצליחים לשיר את השיר מהבטן, אם השמעתם שיר שיש לו זכויות יוצרים, אתם מחוייבים לשלם אותם. גם אם תביאו להקה לחנות שתשיר שיר מוכר, אתם אולי לא תצטרכו לשלם את הזכויות לזמר ששר את השיר, אבל כן תצטרכו לשלם זכויות למלחין, לכותב וכדו’
- גם אם זה רק העובדים שלי הפעילו ואני לא מעורב? הם עושים את זה בשביל הכיף שלהם
כמובן, אם העובדים ישמיעו מוזיקה ללא זכויות – האחריות היא על הבעלים.
- אני משלם לאקו”ם. האם אני מוגן?
ובכן, לא. לאקו”ם יש מאגר שירים מאוד גדול, והוא באמת הגוף המוביל בישראל לזכויות יוצרים. אבל כשאתם משלמים זכויות לשיר אתם צריכים לשלם לא רק על הזכויות של הזמר, אלא גם למלחין, לנגנים, לכותב השיר, כל אחד מהם יכול להיות עגון תחת גוף זכויות אחר. יכול להיות שתשמיעו שיר של אייל גולן או עומר אדם בחנות ותצטרכו לשלם זכויות ל3 גופי זכויות שונים.
בגלל המורכבות הזאת, ובגלל שקשה להיות מוגן באמת, פיקס מיוזיק מציעים לכם היום מאגרי מוזיקה ענקית של מוזיקה ללא זכויות שיכולים לחסוך לכם לא רק סכומי כסף ענקיים בשנה, אלא גם לא מעט כאבי ראש.